STOP!


– PERSBERICHT –

STOP !

Betreft : De Russische invasie in Oekraïne

De CLP-KVD beantwoordt de oproep: Tegen de oorlog, tegen allen die de oorlog willen en als instrument gebruiken!
Er is geen goede oorlog!
Oorlog wordt altijd betaald met het bloed van het volk, of het nu offensief of defensief is!

Al wekenlang wordt een ongekende mediacampagne gevoerd om het volk mee te slepen in een oorlogszuchtige escalatie. Alle oorlogsstokers, in witte hemden of niet, haasten zich naar de tv-toestellen, ze zijn er allemaal bij betrokken: « laten we Rusland sancties opleggen », « laten we de EU bewapenen », « laten we Oekraïne in de EU opnemen », « laten we de NAVO steunen », « laten we troepen sturen »!

Degenen die de vernietiging van landen en de miljoenen doden in de oorlogen in Afghanistan, Irak, Libië, Syrië, Jemen, Palestina, Kazachstan hebben toegedekt, die nooit aandacht hebben besteed aan de vluchtelingen die de oorlog ontvluchtten, behalve hen op te jagen, hen te interneren, hen te laten verdrinken…. Dezelfde mensen die Somalië en Joegoslavië bombardeerden om er zeker van te zijn dat ze verdeeld zouden worden…

Geven ze opeens om de Oekraïners?

Niemand denkt dat! Zij zijn de eersten!

Deze aasgieren geven niets om de mensen. Hun enige kompas zijn de belangen van de markten en wapenhandelaars!

Het Oekraïense volk heeft vrede nodig, de terugtrekking van alle troepen! Het is aan hen alleen om te kiezen, vrij, zonder Amerikaanse of Russische voogdij. De recente besluiten van de Europese Unie en haar instellingen bevestigen haar definitieve transformatie tot de antichambre van de NAVO. Wij verzetten ons tegen de logica van blokken die volkeren en naties opsluiten in supranationale oorlogsbondgenootschappen.

Laat iedereen zijn raketten terugnemen en, beter nog, vernietigen!

Geen raketten meer op het grondgebied van Europa,
van de Middellandse Zee tot de Oeral!

In Oekraïne, zoals overal elders, is er geen andere oplossing dan
NE-GO-TIA-TIE om de wapens stil te leggen!

De CLP-KVD verklaart :

Nee tegen de oorlog, terugtrekking van de Russische troepen !
Nee tegen de NAVO !
Stop de bombardementen en het moorden !
Stop alle militaire, economische en politieke inmenging in Oekraïne !
Recht van volkeren op zelfbeschikking !
Vrede is de toekomst van de volkeren !
Niet één euro voor oorlog !

Brussel, 5 maart 2022

VERSION NL_DECLARATION UKRAINE 6 mars 2022